Zdrowe i kolorowe śniadanie do szkoły
2015-09-01 06:03:42(ost. akt: 2015-09-01 06:28:30)
Śniadanie do szkoły nie musi być nudne. Moja propozycja na dziś to chrupiąca tortilla "ziarnko do ziarnka", a więc smacznie, zdrowo i kolorowo!
Składniki:
2 średnie tortille, 2 plasterki szynki, 2 łyżki kremowego serka twarogowego, 1 łyżka pestek dyni, 1 łyżka pestek słonecznika, ½ pomarańczowej papryki, 1 łyżka natki pietruszki, pomarańcza, butelka wody mineralnej.
2 średnie tortille, 2 plasterki szynki, 2 łyżki kremowego serka twarogowego, 1 łyżka pestek dyni, 1 łyżka pestek słonecznika, ½ pomarańczowej papryki, 1 łyżka natki pietruszki, pomarańcza, butelka wody mineralnej.
Przygotowanie:
Placki smarujemy serkiem, wzdłuż na środku rozkładamy pociętą na paski szynkę, ogórka i paprykę. Posypujemy posiekaną pietruszką i uprażonymi wcześniej na suchej patelni pestkami dyni i słonecznika. Zawijamy ciasno i kroimy skośnie na mniejsze porcje.
Placki smarujemy serkiem, wzdłuż na środku rozkładamy pociętą na paski szynkę, ogórka i paprykę. Posypujemy posiekaną pietruszką i uprażonymi wcześniej na suchej patelni pestkami dyni i słonecznika. Zawijamy ciasno i kroimy skośnie na mniejsze porcje.
Pakujemy do pudełeczka z pomarańczą i butelką wody mineralnej.
Ważne! Nasiona i pestki zawierają wiele cennych składników odżywczych. Dynia jest dobrym źródłem cynku, a słonecznik witaminy E. Już połowa pomarańczy pokryje całodzienne zapotrzebowanie małego dziecka na witaminę C.
Komentarze (0) pokaż wszystkie komentarze w serwisie
Komentarze dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się.
Zaloguj się lub wejdź przez