Bartosz Maciejewski i Mateusz Brzozowski z Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych w Malinowie są w finale ogólnopolskiego konkursu „Drób na Polskim Stole”.
Bartosz Maciejewski i Mateusz Brzozowski, uczniowie klasy pierwszej Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych w Malinowie zakwalifikowali się do finału ogólnopolskiego konkursu kulinarnego dla uczniów szkół gastronomicznych „Drób na Polskim Stole”. Zawody zostaną rozegrane 18 kwietnia podczas targów branży gastronomicznej, hotelarskiej i cateringowej „Mazury HoReCa 2018” w Ostródzie. W konkursie oprócz reprezentantów Malinowa wystąpią dwuosobowe drużyny z: Opola Lubelskiego, Giżycka, Chojnowa, Kielc, Lublina, Oleszyc, Zielonej Góry, Gorzowa Wielkopolskiego, Łodzi, Poznania, Wrocławia, Olsztyna, Gdańska, Inowrocławia, Przasnysza. Celem konkursu jest wyłonienie drużyny, która przygotuje najlepszą potrawę konkursową z wykorzystaniem głównego składnika, którym jest indyk. Nasi uczniowie przygotowują się intensywnie do konkursu pod okiemIwony Szulc - nauczyciela przedmiotów gastronomicznych, Piotra Ostrowskiego - srebrnego medalisty Międzynarodowej Olimpiady Kulinarnej w Erfurcie, absolwenta naszej szkoły oraz Dominika Sieńskiego ucznia klasy drugiej Technikum w Malinowie.
Komentarze (1) pokaż wszystkie komentarze w serwisie
Dodaj komentarz Odśwież
Zacznij od: najciekawszych najstarszych najnowszych
Dodawaj komentarze jako zarejestrowany użytkownik - zaloguj się lub wejdź przez
Dzialdowiak #2484478 | 94.254.*.* 14 kwi 2018 21:29
Fajnie się przy jak Działdowiacy robią karierę, gratulacje.
Ocena komentarza: warty uwagi (4) !
odpowiedz na ten komentarz